Σπουδές ΜΜΕ

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας με ένα κορυφαίο team επώνυμων δημοσιογράφων δημιουργούν τους αυριανούς πρωταγωνιστές των ΜΜΕ

Στροφή στη νέα εποχή της Δημοσιογραφίας κάνει με αποφασιστικά βήματα ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, παραδίδοντας από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2016-17 το τιμόνι του Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, σε έναν από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους της Ελλάδας, τον Κώστα Χαρδαβέλλα, και σε μια ομάδα έγκριτων δημοσιογράφων και κορυφαίων προσωπικοτήτων των media.

Η Δημοσιογραφία αλλάζει και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ανοίγουν την πόρτα στο δημοσιογράφο του μέλλοντος και προετοιμάζουν τους πρωταγωνιστές των ΜΜΕ, σε Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα και Περιοδικό Τύπο, εμπλουτίζοντας τα προγράμματα σπουδών, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εκπαίδευσης και αναθέτοντας τη διδασκαλία των σπουδαστών σε έμπειρους δημοσιογράφους με μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία τόσο στην έντυπη όσο και στην τηλεοπτική και ηλεκτρονική δημοσιογραφία.

Χριστίνα Λαμπίρη, Φαίη Μαυραγάνη, Ελεονώρα Μελέτη, Ειρήνη Νικολοπούλου και Βαγγέλης Περρής θα μεταδώσουν μέσω ειδικών σεμιναρίων και μαθημάτων τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους αυριανούς πρωταθλητές της ενημέρωσης. Μαζί τους, ο κορυφαίος του αθλητικού ρεπορτάζ, Μένιος Σακελλαρόπουλος, εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο σπουδών αθλητικής δημοσιογραφίας, ενώ ο  μεγάλος σκηνοθέτης της ελληνικής τηλεόρασης Τάσος Μπιρσίμ θα δώσει το στίγμα της τέχνης του και θα μεταλαμπαδεύσει τη γνώση και την εμπειρία του. Το κορυφαίο team δημοσιογράφων στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ συμπληρώνουν οι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου Δημήτρης Αλφιέρης, Σοφία Παραδείση, Εμμανουήλ Σταραμόπουλος, καθώς και ο Διευθυντής του Αθλητικού Τομέα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Αντώνης Γλύκας για τους σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ανεβάζει ψηλά τον πήχη στις σπουδές Δημοσιογραφίας, αναπτύσσοντας ένα περιβάλλον εκπαίδευσης αντάξιο των προσδοκιών όλων των νέων που ονειρεύονται να γίνουν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, γιατί θα βρεθούν δίπλα σε κορυφαίους.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσων νέων επιλέξουν τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ για σπουδές Δημοσιογραφίας, είναι η πρακτική τους άσκηση – με τις καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης– στα μεγαλύτερα και εγκυρότερα MME της χώρας μας (τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά, sites).

Οι αυριανοί πρωταγωνιστές της Τηλεόρασης, του Διαδικτύου, του Ραδιοφώνου, της Εφημερίδας και των Περιοδικών, σπουδάζουν σήμερα στον τομέα των Media και της Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

                                                              

Hardavelas-1

Κώστας Χαρδαβέλλας : Υπάρχει μέσα μου ένας θησαυρός δημοσιογραφικών γνώσεων και εμπειριών σαράντα ετών περίπου.

Θα ήταν πολύ εγωιστικό να τον κρατήσω μόνο για μένα,όταν υπάρχουν τόσα αξιόλογα δημοσιογραφικά ταλέντα στο Τμήμα ΜΜΕ των Ι.ΙΕΚ Ξυνή.

Πάμε λοιπόν μαζί από τον Οκτώβρη, ένας για όλους και όλοι για έναν…

Γιατί τα όνειρα δεν έχουν όρια και η κορυφή της δημοσιογραφίας περιμένει τους άξιους να την κατακτήσουν.

lampiri2

Χριστίνα Λαμπίρη : Για να πιάνετε μόνο εσείς τα δημοσιογραφικά λαβράκια!

Μαζί θα ταξιδεύουμε στο πέλαγος της ενημέρωσης που θέλει … καλούς καπετάνιους!

mavragani

Φαίη Μαυραγάνη : Πριν από αρκετά χρόνια προσπαθώντας να υλοποιήσω το όνειρό μου, φοίτησα σε μια ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, όπου η αφρόκρεμα των δημοσιογράφων, από την τηλεόραση και τις εφημερίδες υπήρξαν καθηγητές μου.

Από τον καθένα πήρα αυτό που εγώ έκρινα ότι χρειάζομαι, σαν γνώση ή νουθεσία για τον περίπλοκο κόσμο της δημοσιογραφίας.

Μετά από ένα ταξίδι 23 χρόνων σε αυτόν τον ιδιαίτερο επαγγελματικό κόσμο φέρνω κάποιες φορές στο μυαλό μου τον πρώτο ενθουσιασμό στις αίθουσες της μαθητείας, το πως ρουφούσα τις εικόνες που μου παρουσίασαν οι δάσκαλοί μου, νιώθοντας ότι φτάνω πιο κοντά στο όνειρο.

Σήμερα καλούμενη να δώσω εγώ γνώση και εικόνες, να δείξω το δρόμο, σήμερα που η δημοσιογραφία περισσότερο από κάθε άλλη φορά βάλλεται πανταχόθεν, χαίρομαι που θα έρθω σε επαφή με νέους ανθρώπους που κυνηγούν το δικό τους όνειρο.

Meleti Ελεονώρα Μελέτη : Θα έχουμε πολλή μελέτη, γιατί η Δημοσιογραφία θέλει γνώσεις …
birsim2

Τάσος Μπιρσίμ : Η Ζωή δεν έχει πρόβα , είναι διαρκής Πρεμιέρα …. Μαζί στο Νέο Τμήμα ΜΜΕ των Ι.ΙΕΚ Ξυνή. Γιατί ο φακός θέλει τρόπο κ έχει κόπο, για να δημιουργείς εικόνες – κείμενο -ήχο στο τελικό αποτέλεσμα του Live.

<μια εικόνα χίλιες λέξεις > Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

nikolopoulou2

Ειρήνη Νικολοπούλου : Γράφω αυτά τα λίγα λόγια λίγο μετά το ξενύχτι μου για την διαδικτυακή κάλυψη από την ιστοσελίδα μου eirinika.gr δύο καυτών θεμάτων μέσα σε 24 ώρες: τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια , πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το χέρι μου πήρε φωτιά να γράφει , το μυαλό μου δούλευε με ανεβασμένες στροφές για να είναι ρεπόρτερ με κρύο μυαλό και καθαρή σκέψη.

Όνειρο μου, σαν καθηγήτρια σας στις Σχολές Ξυνή, είναι να σας μάθω ακριβώς αυτό: να είσθε νηφάλιοι ρεπόρτερ αλλά σε πλήρη εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, να διασταυρώνετε τις πηγές σας και να διακτινίζεστε ώστε στον παγκόσμιο δίκτυο των digital media να έχετε την είδηση καλογραμμένη και οπτικοποιημένη.

Θα σας διδάξω πως θα γίνετε με ένα απλό smart phone δέκτες & παράλληλα πομποί των ειδήσεων.

Στόχος μου να γίνετε ξεχωριστοί και περιζήτητοι δημοσιογράφοι γράφοντας οι ίδιοι το ρεπορτάζ σας, παίρνοντας ταυτόχρονα εσείς φωτό και βίντεο συνθέτοντας και αναρτώντας σωστά τα λαβράκια στην ιστοσελίδα που θα φτιάξουμε μαζί.

Σας περιμένω να μοιραστούμε γνώσεις, πάθος για το ρεπορτάζ στην digital εποχή, αγάπη για την δημοσιογραφία και έρωτα για την αλήθεια.

Perris

Βαγγέλης Περρής : Στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τους ξεχωρίσεις αμέσως.

Τα μάτια τους αστράφτουν, το μυαλό τους τρέχει προσπαθώντας να αντιληφθεί την εποχή, τα χέρια τους κινούνται ακατάπαυστα πάνω στα πληκτρολόγια προκειμένου να την καταγράψουν.

Είναι το νέο αίμα! Αυτό που μπαίνει στη Δημοσιογραφία για να της ξαναδώσει δύναμη και να την οδηγήσει σε νέους δρόμους. Αυτούς του νέους συναδέλφους θα έχω την χαρά να συναντήσω στις Σχολές Ξυνή.

Μαζί θα ξετυλίξουμε το δώρο του δημόσιου λόγου, θα αναζητήσουμε τους κανόνες του και θα εφαρμόσουμε τα συμπεράσματα μας στους επαγγελματικούς χώρους που έχουν ανάγκη τον ενθουσιασμό και τη γνώση.

Τον πρώτο τον εξασφαλίζουν οι σπουδαστές, τη δεύτερη οι Σχολές Ξυνή.

Sakellaropoulos

Μένιος Σακελλαρόπουλος : Ένα ταξίδι κρύβει πάντα όνειρα κι ελπίδες, απ’ αυτά που κάνουν μαγική και τη διαδρομή και τον προορισμό.Κι ένα τέτοιο ταξίδι θέλω να μοιραστώ με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με τους οποίους θα συμπορευτούμε στα υπέροχα μονοπάτια της δημοσιογραφίας.

Μονοπάτια που οδηγούν σε όμορφους μεγάλους δρόμους, που μπορούν να γίνουν λεωφόροι ζωής!Αν υπάρχουν μυστικά θα τα ανακαλύψουμε και θα τα αποκρυπτογραφήσουμε, πάντα με πάθος και διάθεση, πάντα με την επιθυμία να φτάσουμε ως το τέλος.

Η γνώση και οι εμπειρίες είναι για να μοιράζονται. Αλλιώς, αργοσβήνουν στο σκοτάδι.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για να βγάλουμε τη μαγεία στο φως.

Κι ύστερα, όλα μπορούν να γίνουν φωτεινά. Μετά από 37 χρόνια σ’ αυτά τα μαγικά μονοπάτια, η διάθεσή μου να μοιραστώ τη μαγεία ξεχειλίζει. Είναι η ώρα να του πούμε όλα, σε μια ολυμπιάδα ζωής…

Γιατί να επιλέξω Σπουδές ΜΜΕ

Ο δημοσιογράφος είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο γεγονός και τον πολίτη. Οι δεξιότητες, οι γνώσεις και ο λόγος του οφείλουν να καλύπτουν την ικανότητα ανακάλυψης, μετάδοσης και ανάλυσης του γεγονότος. Ο επαγγελματίας δημοσιογράφος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και να ενημερώνει την κοινή γνώμη, αντικειμενικά, με σεβασμό στην αλήθεια και στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Νέα & Ανακοινώσεις